Spada Codatronca Monza - procurili podaci prije premijere

Objavljeno: 08.04.2011. 19:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Automanija.com

Za model Spada Codatronca kažu kako je Ferrari FF koji je nastao četiri godine prije samog Ferrarija FF. Ne, ovo nije Ferrari, a nije niti Alfa Romeo (iako logo jako liči), ovo je nešto posebno, egzotično, s više od 600 konja ispod haube, piše portal Automanija.com

Ovdje govorimo o novom Spada Codatronca modelu kojeg su nazvali Monza, a slike koje vidite su procurile na webu (slučajno ili namjerno) pojavile su se i prije premijere koja je zakazana za polovicu ovog mjeseca. Djeluje drugačiji od drugih, kao cestovna formula, ali bez prednjeg "nosa" i stražnjeg spojlera. Trenutno se ne zna kada će i hoće li uopće ući u proizvodnju, ovo što vidite je naravno koncept. Da, mnoge će podsjetiti na Lamborghini, sve su to Talijani, vrhunski dizajneri, možda najbolji na svijetu.

Zanimljivo je da tvrtka koja proizvodi ovaj automobil vezana je uz ime Ercole Spada produkcijsku kuću, a zove se Spada Vetture Sport (SVS). Navodno je osnovana kako bi proizvodila isključivo automobile od pola milijuna dolara na više. Saznali smo da se pod haubom nalazi mašina posuđena iz Corvette Z06, V8 sa 630 konja.

Spada Codatronca Monza će svoju premijeru doživjeti na Top Marques Monaco, koji je na rasporedu 14-17. travnja, nekoliko dana prije velikog njujorškog autosalona.


Automanija.com


Komentari