Na svojoj godišnjoj konferenciji za novinare Audi je najavio zanimljivi novitet, onako u rukavicama. Novi Audi Q6 e-tron bi trebao biti čisti elektromobil, piše automanija.

Treći Audijev crossover bi mogao biti potpuno električni. Ili hibrid? Za sada je sve još uvijek na nivou nagađanja, ali ono što se gotovo sigurno zna je kako se radi o modelu Audi Q6 e-tron. Ulrich Hackenburg, član Uprave Audija spomenuo je kako bi novi model trebao biti pogonjen baterijom (battery-powered sports activity vehicle), bit će u premium segmentu i nudit će autonomiju od čak 500 kilometara.

Novi Audi Q6 e-tron elektromobil bi trebao donijeti i novi dizajn, vrlo svjež i atraktivan, a koji bi trebao biti i temelj za nova “e-tron” vozila koje će proizvoditi ovaj njemački proizvođač automobila. Jedno je sigurno – ovo neće biti jedini model. Hackenburg je obećao kako ćemo do kraja godine vidjeti još pregršt noviteta.

Novi bi Audi Q6 e-tron trebao konkurirati drugim njemačkim modelima kao što su BMW X6 i Mercedes-Benz GLE Coupe. Istovremeno i Tesla Motors razvija svoj novi Tesla Model X s vratima koja će se otvarati prema… gore?

Očekujemo kako će kompanija objaviti i neke zanimljive informacije i na trenutno aktualnom auto salonu u Ženevi, koji traje do 15. ožujka.

Izvor: Automanija.com

Komentari

12.03.2015. 21:00h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Automanija.com