Volkswagen odgodio spajanje s Porscheom

Objavljeno: 10.09.2011. 15:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: yourautostuff.com

Njemački proizvođač automobila Volkswagen objavio je da će odgoditi spajanje s Porsche Automobil Holdingom nakon ove godine zbog pravnih pitanja i ispitivanja drugih mogućnosti za stvaranje integrirane automobilske grupe, piše profitiraj.

Porsche i Volkswagen dogovorili su 2009. da će zapečatiti ugovor o spajanju do kraja 2011., ali su u veljači signalizirali da spajanje kasni zbog sudskih sporova i kaznene istrage protiv bivših izvršnih i financijskih direktora Porschea.

U četvrtak je Volkswagen potvrdio da spajanje s Porscheom neće moći biti završeno do kraja godine, što su analitičari i očekivali.

Treba umanjiti rizike spajanja

- Prema našem mišljenju nije se mnogo toga promijenilo – kazao je Arndt Ellinghorst, analitičar Credit Suissea.

-Najbolje bi bilo za VW i Porsche da prošire trenutni okvir sporazuma o spajanju i dodaju da će biti zaključen čim budu umanjeni pravni rizici. -

Proizvođač automobila iz njemačkog Wolfsburga priopćio je da će sada ispitati druge načine za stvaranje “integrirane automobilske grupe” s Porscheom i predstaviti zaključke nadzornom odboru prije kraja godine.

Glavni uzroci neizvjesnosti su pravne radnje protiv Porschea u Njemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama zbog navodnih tržišnih manipulacija, dodao je Volkswagen.

izvor: profitiraj.hr

Komentari