Carlsberg Croatia predstavila osnove pravilne degustacije pivarskih majstora

Objavljeno: 28.05.2012. 09:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Carlsberg Croatia organizirala je za varaždinske novinare degustaciju piva is svog asortimana, uz prezentaciju i vodstvo Ognjana Šolaje, degustatora iz „Društva prijatelja piva“...

Carlsberg Croatia danas je u Rock Art caffe baru ugostila Ognjana Šolaju, degustatora piva iz „Društva prijatelja piva“, koji je okupljenima predstavio osnovna na?ela pravilne degustacije prilikom koje se jednaka pažnja pridaje izgledu i mirisu kao i okusu piva.  

Okupljeni djelatnici u medijima imali su cijeli niz zanimljivih pitanja, poput onih zašto se naj?eš?e, nakon konzumacije piva u ve?ernjem izlasku po dolasku ku?i naj?eš?e prvo "zaviri" u frižider. Nadalje, zanimalo ih je i koliko vrsta piva postoji u inozemstvu, a saznali smo da postoji i pivski koktel te da je ocjenjivanje kvalitete piva ponajviše individualna i subjektivna stvar.

Kako je istaknuo, najprije se gledaju vanjska obilježja poput boje, pjene te karbonizacije nakon ?ega slijedi procjena mirisa kojom se detektiraju prisutne arome. Primjerice, kod Carlsberga se osje?a vo?na aroma s notom hmelja, jabuka i borovine, dok se Pan lager može opisati kao pivo umjerenog tijela s ugodno uravnoteženom slatko?om i gor?inom.  

Nakon degustacije, novinarske ekipe nastavile su druženje, uz stolni nogomet i razgovor.

Komentari