Kulturna raznolikost

DAN NACIONALNIH MANJINA Grad Varaždin i ove godine slavi različitost

U salonu Gradske vijećnice danas je održana konferencija na kojoj je najavljeno održavanje Dana nacionalnih manjina u organizaciji Grada Varaždina koje će se održati 18. svibnja na Korzu.
Objavljeno: 14.05.2019. 12:03

Zadnja izmjena: 14.05.2019. 12:12

U salonu Gradske vijećnice danas je održana konferencija na kojoj je najavljeno održavanje Dana nacionalnih manjina u organizaciji Grada Varaždina koji će se održati 18. svibnja na Korzu u jutarnjim satima.

Prema riječima zamjenice gradonačelnika Grada Varaždina Sandre Malenice, formalno pravno u Varaždinu su tri nacionalne manjine, a to su slovenska, albanska i srpska čiji su predstavnici također danas sudjelovali u najavi. - Ukupan program će biti jako zanimljiv, a Grad Varaždin inače izdvaja 200 tisuća kuna za nacionalne manjine dok je 15 tisuća predviđeno upravo za ovaj program na Korzu. - rekla je Malenica.

- Ideja je jasno udubiti razumijevanje za kulturnu raznolikost i poticati dijalog između različitih kultura, jer jasno je da samopoštivanje kulturne raznolikosti je zapravo i poštivanje ljudskih prava. - rekao je dožupan Varaždinske županije Robert Vugrin te dodao kako su ovakve manifestacije sigurna prilika da se kulturno nasljeđe prezentira, ali i motivira mlađe generacije da to kasnije prenose na odličan način.

 

 

Komentari