metaverse

Facebook uskoro mijenja ime? Evo što pišu informatički portali

Objavljeno: 20.10.2021. 09:36

Zadnja izmjena: 20.10.2021. 09:36

Foto: The Verge

Zuckerberg je nedavno najavio veliku tranziciju za Facebook te rekao kako se njegovu tvrtku više neće doživljavati primarno kao društvenu mrežu, već kao metaverse tvrtku.

Kako prenosi Zimo.hr, pojavile su se glasine koje govore o skoroj radikalnoj promjeni koju priprema Facebook, a više o njoj bismo trebali saznati sljedećeg tjedna. Ako su navedene informacije portala The Verge istinite, Mark Zuckerberg bi uskoro mogao najaviti promjenu imena svoje tvrtke. Ipak, to ne znači da ime Facebook u potpunosti odlazi u povijest jer bi se taj brend i dalje koristio kao ime za društvenu mrežu, no on bi tada bio samo jedan od brendova (uz Instagram, WhatsApp, Oculus itd.) unutar krovne kompanije. Ime te kompanije je strogo čuvana tajna i s njim nije upoznat čak niti viši menadžment, a neka nagađanja govore da bi mogao imati veze s imenom "Horizon".

Da je tvrtka u tranziciji od društvenih mreža prema hardverskoj i metaverse kompaniji, vidljivo je i iz strukture zaposlenika. Osim što već imaju više od 10 tisuća zaposlenika u odjelu hardvera, prošlog su tjedna najavili planove o primanju više od 10 tisuća novih zaposlenika u Europi koji će raditi na metaverse-u. Sličan je potez prije nekoliko godina napravio Google, formirajući krovnu kompaniju Alphabet, u čemu je Google od tada samo jedan dio. S novim imenom, Facebook će uskoro fokus usmjeriti na metasvjetove i hardver.

Komentari