zdrava prehrana od malih nogu

FOOD REVOLUTION Jamie Olivera i u Varaždinu

Objavljeno: 20.05.2017. 17:39

Zadnja izmjena: 20.05.2017. 17:41

Food Revolution je projekt pokrenut od strane Jamie Olivera, slavnog britanskog chefa, kao odgovor na sve veću prevalenciju pretilosti djece u svijetu, a projektu su se priključili i učenici tehničara nutricionizma iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole zajedno s Udrugom Medenjak.


Jučer su u prostorima Udruge Medenjak ovi učenici zajedno Udrugom Medenjak održali edukativno-kulinarske radionice, a voditeljice radionica bile su nutricionistica Karmen Kokot i učiteljica kuhanja Dorotea Solomun koje su ujedno Food revolution ambasadorice. U radionicama su sudjelovali učenici nižih razreda osnovnih škola koji su sami pripremali prirodne sokove i zdrave smoothyje. Cilj ovih radionica bio je upravo da djeca vide da je priprema zdravih napitaka vrlo jednostavna te da nauče razlike između kupovnih i domaćih prirodnih sokova. Drugi cilj ovogodišnjeg Food revolution day-a je skrenuti pozornost na reklamiranje „loše hrane“ što utječe na prehrambene navike djece. Održane su također i sportske radionice kao neizostavni dio zdravog života. Osim učenika tehničara nutricionista kao edukatori sudjelovale su i volonterke Rehabilitacijsko-edukacijskog fakulteta u Zagrebu.

Cilj ovog projekta je naučiti djecu i mlade kako se pravilno hraniti, približiti im okuse 'zdrave' hrane te ih osvijestiti kako tjelesna aktivnost treba biti dio njihovog svakodnevnog života. Ovaj projekt u Hrvatskoj provodi Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma (HACPN), a prošle godine Food revolution day provodio se u Zagrebu i na otoku Krku. Ove godine su se u obilježavanju priključili Varaždin i Dubrovnik, javila nam je Karmen Kokot.

Komentari