Simpozij

Foto - FOI danas ugostio američke profesore i studente, evo što se održalo

Objavljeno: 22.05.2023. 11:35

Zadnja izmjena: 22.05.2023. 11:46

Foto: Florijan Barešić

Danas je na FOI-ju održan 11. Studentski istraživački simpozij o interkulturalnom učenju. Simpozij uključuje studentske prezentacije i pozvana predavanja eminentnih stručnjaka iz Amerike, upoznavanje s praksom socijalnog poduzetništva, volontiranje, posjet institucijama u lokalnom okruženju i upoznavanje s prirodnom i kulturnom baštinom Hrvatske pod zaštitom UNESCO-a.

Osnovni cilj je umrežavanje studenata i nastavnika FOI-ja u međunarodne timove, razvoj kompetencija komuniciranja u međunarodnom okruženju te povezivanje obrazovnih institucija s institucijama lokalne zajednice. Osim stručnih kompetencija, ovim projektom potiče se socijalna osjetljivost i pomoć potrebitima. U okviru ovog projekta do sada je ostvareno 120 mobilnosti američkih studenata i profesora u Varaždin, kao i studenta i profesora FOI-ja u Sjedinjene Američke Države.

Na simpoziju bilo je prisutno 15-ak gostiju, profesora i studenata s partnerskih institucija u Sjedinjenim Američkim Državama uključujući University of Cincinnati,University of Central Florida, Penn State University te Indiana State University.

– Internacionalizacija je izrazito visok prioritet našeg fakulteta. Uz Dana međunarodne suradnje ovo je itekako vrijedan projekt koji traje već jedanaest godina. Danas je to jedno događanje koje okuplja najvažnija američka sveučilišta koja surađuju s našim fakultetom. Ono što je posebno važno je to da su studenti u centru, da oni međusobno razmjenjuju svoja znanja i iskustva – rekla je dekanica Nina Begičević Ređep.

Komentari