današnja intervencija

Foto - Kad ugledate roj pčela na kući, evo što vam je najbolje učiniti

Objavljeno: 29.06.2024. 16:08

Zadnja izmjena: 29.06.2024. 16:13

Na dojavu građana o roju pčela, "Hrvatska pčelarska služba 112" odradila je danas u Varaždinu još jednu intervenciju u nizu te iskoristila prigodu da podsjeti kako pčelarska služba na poziv građana dolazi i u većini slučajeva rješava takve probleme. 

Naime, kako ističu u svojoj objavi, dolaskom na teren začudilo ih je da pojedini građani još uvijek ne znaju kome se obratiti za pomoć pa se javljaju u razne lokalne udruge koje se tim poslom uglavnom ne bave. Stoga podsjećaju da je u Hrvatskoj 2004. godine organizirana preko udruge pčelara i građana "Pčelarstvo online" pčelarska služba, koja na poziv građana dolazi i rješava problem u 99 posto slučajeva. 

- Nažalost, ima situacija u našem gradu u kojima je jednostavno nemoguće adekvatno zbrinuti pčele zbog 'građevinskih arhitektonskih zavrzlama'. Te su situacije vrlo rijetke ali ih ima. Sve ostale situacije rješavaju se na zadovoljstvo naših sugrađana - poručuju iz "Hrvatske pčelarske službe 112".

Projekt "Hrvatska pčelarska služba 112" pokrenut je u Varaždinu 2004. godine s ciljem, besplatnog, humanog zbrinjavanja rojeva pčela nepoznata vlasnika na poziv građana. Zahvaljujući pčelarima volonterima, spada među najorganiziranije te vrste u Europi, a građani koji se suoče s rojevima pčela mogu se obratiti HPS-112 na besplatni broj 112 ili direktno na broj 0989862023. Operater će prikupiti sve potrebne informacije o lokaciji rojeva i uputiti najbliže dostupnog pčelara na intervenciju.

Komentari