Varaždinska županija

Foto - Sve najbolje iz enogastronomije Županije promovirano danas na Franjevačkom trgu

Objavljeno: 09.09.2023. 17:36

Zadnja izmjena: 09.09.2023. 17:48

 U sklopu Dana Varaždinske županije i 30. obljetnice njezine uspostave, danas su na Franjevačkom trgu u Varaždinu predstavnici obiteljskih gospodarstava (OPG), obrtnika, domaćih radinosti i udruga koje djeluju na području Županije predstavili ono najbolje iz enogastronomije i kulturne baštine.

 Uz brojne građane, u ponudu i kvalitetu njihovih proizvoda došli su se uvjeriti i varaždinski župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, 
predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić i pročelnik za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek, priopćeno je iz Varaždinske županije.

 Na području Varaždinske županije djeluje više od 7.600 OPG-a, a danas ih se na Franjevačkom trgu predstavilo 22-oje s bogatom ponudom, među ostalim i 
Varaždinskim bučinim uljem, varaždinskom heljdom, medom, Ludbreškim hrenom i dr.

Među sudionicima manifestacije bili su i članovi Sportsko ribolovnog saveza Varaždinske županije i Lovačkog saveza Varaždinske županije, ističe se u priopćenju. - Osim što će imati priliku upoznati se s našim radom, za naše posjetitelje pripremili smo dvije vrste gulaša; od srnetine i vepra, dok su naši prijatelji iz Sportsko ribolovnog saveza Varaždinske županije pripremili fiš paprikaš. Mislim da kroz ovakvo zajedničko druženje svi možemo pridonijeti toj široj slici Varaždinske županije kao županije koja njeguje i čuva svoju tradiciju – rekao je predsjednik Lovačkog saveza Goran Kaniški.
 

Komentari