Svjetski dan turizma

Foto - Na Korzu predstavljene turističke manifestacije koje se održavaju u Županiji

Objavljeno: 30.09.2023. 18:14

Zadnja izmjena: 30.09.2023. 18:30

Turistička zajednica Varaždinske županije, zajedno sa sustavom turističkih zajednica s područja Županije danas je na varaždinskom Korzu pripremila prigodnu prezentaciju u povodu obilježavanja Svjetskog dana turizma.

Na Korzu su na jednom mjestu predstavljene brojne aktivnosti i manifestacije koje organiziraju turistički djelatnici iz svih gradova i područja županije tijekom godine za domaće i strane goste, a prema riječima direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Gorana Mališa, predstavljeno je sve ono najbolje iz Varaždinske županije – županije s pričom, ističe se u priopćenju iz Županije.

Najavljene turističke manifestacije do kraja godine

 

Uz degustaciju tradicijskih gastronomskih delicija i vina naših nagrađivanih vinara, posjetitelji su mogli čuti koje o manifestacijama koje nas očekuju do kraja godine. Do 4. listopada još traju Varaždinske barokne večeri, tijekom ovog vikenda održava se Čiselsko prošćenje v Remetincu, a predstavljen je i „Wine & Walk“, koji će se ove godine održati u Cestici 14. listopada 2023. i u Ludbregu 4. studenog, navodi se u priopćenju.

- Dio vinske ponude koju će šetači degustirati na ovoj manifestaciji kušali su posjetitelji od vinara s područja turističkih zajednica Sjever Zagorja i Centar svijeta. Od zimskih manifestacija očekuje nas do sada najveći Advent u Varaždinu koji uz različite zabavne i gastronomske sadržaje, ove godine donosi „Čarobni Grad Djeda Mraza“, a počinje već 25. studenoga – najavio je Mališ.

Podršku turističkim djelatnicima uz njihov dan došli su dati i načelnici i gradonačelnici, kao i saborski zastupnici s područja Varaždinske županije, zaključuje se u priopćenju.

Komentari