Varaždin

Foto - Oldtimer susret privukao brojne Varaždince

Objavljeno: 16.07.2023. 20:03

Zadnja izmjena: 16.07.2023. 20:04

Oldtimer susret 2023., s više od 160 sudionika i 110 izloženih automobila i  motocikala, održan je danas na  na Kapucinskom trgu u organizaciji Oldtimer kluba Varaždin 2,  a službeno ga je otvorio varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, priopćeno je iz Grada.

- Naši sugrađani danas mogu vidjeti automobile, mopede i motore, a za vrijeme Špancirfesta, Klub će pripremiti i tematsku izložbu bicikala, kao što i odgovara Varaždinu - gradu bicikala. Neki od izloženih automobila stariji su od sto godina, zaista rijetki i vrlo vrijedni primjerci. Događanje je i lijepa promocija tehničke kulture jer svi ovi ljudi sami održavaju svoja vozila, brinu se o njima i održavaju ih u voznom stanju, što je zaista za svaku pohvalu - rekao je Bosilj. Ujedno, čestitao je Oldtimer klubu na 20. obljetnici njihovog rada. 

Oldtimer klub Varaždin 2 osnovan je 2003. te djeluje na području očuvanja, obnavljanja i prezentaciji oldtimer vozila i ostalih tehnikalija. Okuplja vlasnike i simpatizere oldtimer vozila - automobila, mopeda, bicikla, traktora i ostalog, s ciljem sakupljanja, očuvanja i restauriranja tog dijela tehničke baštine u originalnom ili obnovljenom stanju. Klub danas broji 92 redovna člana i 23 simpatizera,navodi se u priopćenju.

Komentari