Razmjena iskustava

Foto - Povezivanje IV. Osnovne škole Varaždin i škole iz indijskog grada Noida

Objavljeno: 19.06.2024. 08:20

Zadnja izmjena: 19.06.2024. 08:20

Prosvjetne djelatnice iz škole "Bal Bharati Public School" iz indijskog grada Noida posjetile su 11. lipnja IV. Osnovnu školu Varaždin u sklopu programa stručnog i kulturnog povezivanja i razmjene iskustava dviju škola i država, izvijestili su iz te varaždinske škole.

Gošće "Četvrte" bile su ravnateljica Vinaya Pujari i školska knjižničarka Mamta Maggu, a varaždinska škola i njezina ravnateljica Marjana Boršćak-Sudec priredile su im 'blitz' prikaz same škole i Hrvatske, pa su među ostalim čule i trenutno popularnu pjesmu Rim tim tagi dim, hrvatsku predstavnicu na ovogodišnjoj Euroviziji te imale priliku pogledati film "Četvrta in 70 words".

U stručnom i djelu programa prisustvovali su i školski knjižničari iz Varaždinske županije, pa je tako održana i radionica u školskoj knjižnici koju je vodila gđa Pujari za učenike 3. razreda te učenje tradicionalnog indijskog plesa u školskoj dvorani. Gošće iz Indije bile su i u OŠ ‘Vladimir Nazor’ Sveti Ilija s ravnateljicom Anđelkom Rihtarić i knjižničarkom Tatjanom Slunjski, posjetile su i Gradsku knjižnicu i čitaonicu ‘Metel Ožegović’, a kroz knjižnicu ih je provela knjižničarka i matičarka Andreja Toljan. 

Komentari