Tu im nije kraj

FOTO: Kad se male ruke slože, sve se može - pogledajte što su napravili stanari Banfice

Ovi stanari zgrade Ruđera Boškovića 14c s Banfice samoinicijativno su očistili površinu skloništa koje godinama zarasta u travi, ali tu im nije kraj.
Objavljeno: 03.07.2019. 12:13

Zadnja izmjena: 03.07.2019. 12:32

Ovi stanari zgrade Ruđera Boškovića 14c s Banfice samoinicijativno su očistili površinu skloništa koje godinama zarasta u travi, ali tu im nije kraj.

Naime, riječ je o ploči skloništa koja je otprilike bila 10 centimetara ispod zemlje, a sada je inicijativom stanara ploha čista. Kako nam javlja predstavnik stambene zgrade Matej Kuča, za dalje im je u planu kompletna vanjska obnova ulaza u sklonište što uključuje gletanje, nova fasadna boja, lakiranje vrata i zračnika. Zatim postaviti roštilj s četiri ložišta (uz dozvolu grada) te obnoviti postojeći stol za ping pong.

Također, u planu im je i potpuno prilagoditi površinu skloništa igranju badmintona, košarke (montažni koš koji se po potrebi spremi), te izradi stola s klupama. Predstavnik Matej Kuća rekao je i kako buduće akcije pokrivaju iz vlastitih džepova, ali kaže kako bi ipak "cijenili kada bi Grad barem kupio pijesak, fasadnu boju, masu za gletanje i ploče koje nedostaju", dok radove mogu obaviti i sami. 

- Radimo nešto od čega će svi imati koristi, a i površinu vraćamo u prvobitno stanje. Također, veliko hvala svima koji su nas podržali na bilo koji način. Ljudi divni ste! - rekao je predstavnik zgrade Matej Kuča.

Komentari