Jubilarni susret

Foto - Stričak otvorio sportski susret umirovljenika i najavio novu strategiju

Objavljeno: 11.04.2024. 10:43

Zadnja izmjena: 11.04.2024. 10:50

Varaždinski župan Anđelko Stričak otvorio je danas u Gradskoj sportskoj dvorani Graberje 30. sportske igre umirovljenika Varaždinske županije pod pokroviteljstvom Županije, na kojima se okupilo 560 sudionika.

Otvorivši Sportske igre župan Anđelko Stričak je istaknuo kako Varaždinska županija kontinuirano prati aktivnosti umirovljenika na ovom području te da će tako nastaviti i dalje.

- Između ostalog, planiramo s umirovljenicima, te u dogovoru i suradnji s vijećnicom Jadrankom Bahlen iz redova umirovljenika do kraja godine izraditi studiju ili strategiju Županija - prijatelj zlatne generacije. S obzirom da smo u posljednjih par godina pripremali strategiju da županija dobije status Županija - prijatelj djece, smatramo da bi sada nešto slično trebali odraditi i za umirovljenike. To bi bio jedan lijepi način izlaska u susret svima onima koji su gradili Varaždinsku županiju kroz cijeli svoj radni vijek - poručio je župan Stričak,najavivši da bi strategija mogla biti donesena do kraja godine.

Natjecanje umirovljenika u pet disciplina

Na jubilarnim sportskim igrama umirovljenike očekuje natjecanje u pet disciplina: u belotu, šahu, visećoj kuglani, bacanju kolutova i pikadu, kazala je Bahlen, predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije, ujedno i županijska vijećnica, izvijestili su iz Varaždinske županije.

Komentari