38. susreti

Foto - Tradicionalno okupljanje vatrogasaca - zdravstvenih radnika iz osam bolnica diljem zemlje

Objavljeno: 21.04.2024. 08:14

Zadnja izmjena: 21.04.2024. 08:14

Vatrogasci – zdravstveni radnici iz bolnica diljem države okupili su se u Biškupcu na 38. susretima Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske, a domaćin im je  bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo 'Zdravstvo' zajedno s DVD-om Biškupec.

Susrete, na kojima su sudjelovali članovi osam dobrovoljnih vatrogasnih društava bolnica iz Krapinskih Toplica, Karlovca, Popovače, Vrapča, Ugljana, Ogulina, Zaboka i Varaždina, otvorio je župan Anđelko Stričak, izvijestili su iz Varaždinske županije.

- Danas na području Varaždinske županije djeluju 124 dobrovoljna vatrogasna društva, a čvrsto se njeguje tradicija dobrovoljnog vatrogastva te se znanja, vještine i svijest o važnosti pomaganja drugima već desetljećima prenose na mlađe generacije. Posebno nam je drago što i vi, djelatnici u zdravstvu, čuvate ovu tradiciju – rekao je Stričak.

Plemenit i odgovoran posao

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva 'Zdravstvo' Varaždin i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak kazao je da je biti djelatnik u zdravstvu i još k tome vatrogasac vrlo plemenit i odgovoran posao koji zahtjeva puno truda, odricanja i vježbe. 

- Stoga svima zahvaljujem na uloženom trudu da bi se svi naši pacijenti i zaposlenici osjećali sigurno, a posebno djelatnicima koji uz redovan posao u bolnicama odvajaju svoje slobodno vrijeme i za vatrogasne obveze. Bolnički kompleksi i prostori specifičnog su karaktera zbog mnogobrojnih zaposlenika i pacijenata, stoga je vrlo važno kontinuirano provoditi mjere sigurnosti i zaštite da bi se svi osjećali sigurno unutar bolničkih ustanova – poručio je Damir Poljak.

Komentari