Čestitke najboljima

Foto - Uručeni pehari najboljim mladim šahistima Varaždinske županije

Objavljeno: 09.04.2024. 11:30

Zadnja izmjena: 09.04.2024. 11:34

U Županijskoj palači danas su najboljima na Pojedinačnom županijskom prvenstvu u šahu (PUŽ) za osnovne i srednje škole u školskoj godini 2023./24 pehare uručili varaždinski župan Anđelko Stričak i predsjednik Šahovskog saveza Varaždinske županije te voditelj Centra izvrsnosti za šah Željko Matkun.

Stričak je tom prigodom naglasio kako Varaždinska županija kontinuirano ulaže znatna financijska sredstva u resor obrazovanja, a nadogradnja standardnim kurikulima su Centri izvrsnosti, koji su postali prepoznatljivi i van Hrvatske.

- Uz sve današnje moderne tehnologije koje djeca i mladi koriste potrebno je zadržati sustav promišljanja, poglavito razinu strateškog promišljanja. Upravo je šah disciplina koja razvija strateške i taktičke vještine, potiče racionalnost u donošenju odluka i dugoročno promišljanje, a brojna istraživanja potvrđuju i mnoge benefite u svakodnevnici koji proizlaze iz igranja šaha - rekao je župan te pohvalio rad i aktivnosti Centra izvrsnosti za šah, obećavši daljnju pomoć i podršku.

Pehari su dodijeljeni u tri kategorije, za niže i više razrede te srednje škole, a uručenju nagrada prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, izvijestili su iz Varaždinske županije.

Komentari