'rode'

Foto - Završena provedba programa 'Zajedno sa Rodama'

Objavljeno: 05.06.2023. 17:26

Zadnja izmjena: 05.06.2023. 17:40

Udruga specijalne jedinice policije "RODA" Varaždin, završila je u četvrtak sa provedbom treće, ujedno i posljednje godine provedbe trogodišnjeg programa financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pod nazivom Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge, a kojeg USJP "RODA" provodi pod nazivom "Zajedno sa Rodama".

Program je bio namijenjen braniteljima i članovima njihovih obitelji s ciljem prevencije institucionalizacije i povećanja socijalnog uključivanja korisnika. U program su bile uključene braniteljske i civilne udruge s područja Varaždinske i Međimurske županije. Program se sastojao od tri skupine radionica koje su se održavale u svrhu pružanja psihosocijalne pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, informatičkog opismenjavanja te izobrazbe predstavnika organizacija civilnog društva, a koje su izvodili kompetentni vanjski suradnici za pojedino područje.

Partnerske organizacije u izvođenju ovog programa bili su Planinarsko društvo "Grebengrad" te Varaždinska županija. Iste su osiguravale adekvatan prostor za provedbu radionica.

Komentari