Policija privela mladića zbog hakiranja profila na Facebooku

Objavljeno: 02.02.2011. 13:28

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Mladić je na Facebooku i još jednoj društvenoj mreži ostavljao broj mobitela 23-godišnjakinje i lažno se predstavljajući pisao poruke sa seksualnim aluzijama, nakon čega su djevojci uslijedili brojni pozivi

Zadarska policija uhitila je 26-godišnjaka iz Zadra kojeg sumnjiči da je tijekom siječnja u više navrata na različitim društvenim mrežama otvarao lažne „profile“ na ime 23-godišnjakinje iz Zadra, protiv njene volje, i zlouporabio njene osobne podatke.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka - istakli su iz zadarske policije.

U policiji su nam potvrdili da je 26-godišnjak na Facebooku i još jednoj društvenoj mreži ostavljao fotografije i broj mobitela 23-godišnjakinje i lažno se predstavljajući pisao poruke sa seksualnim aluzijama, nakon čega su djevojci uslijedili brojni pozivi pa je sve prijavila policiji. Mladić je sve napravio iz osvete svojoj 23-godišnjoj poznanici.

Javila se i druga žrtva

Tijekom jutra, kako nam je potvrđeno u zadarskoj policiji,  javila se i 22-godišnjakinja koja je istog 26-godišnjeg Zadranina također prijavila za krađu identiteta. Odnosno, da joj je otvorio lažni profil na Facebooku i Iskrici, te je objeviviši njen mobitel i sliku pisao poruke sa seksualnim aluzijama, nakon čega je uslijedilo uznemiravanje, a potom i prijava policiji.

U policiji su nam rekli i da 22-godišnjakinja nije bila djevojka 26-godišnjaka već poznanica, kao i prva žrtva krađe identiteta.

Komentari