Prhki keksi obavezan su dio svakog božićnog tanjura s kolačima. Kada radimo prhke kekse, zadnje što želimo je da budu žilavi ili prepečeni. Slijedite ove odlične Anjine savjete s preslatkog bloga Sweetheart kako bi vam keksići ispali baš onako kako treba.

1. Sastojci za kekse uglavnom trebaju biti sobne temperature –na taj se način svi sastojci bolje sjedine.

2. Uvijek dodajte prstohvat soli – sol ističe druge okuse.

3. Brašno koje koristite može biti oštro ili glatko, integralno ili bijelo – pazite samo pri uporabi brašna bez glutena (kukuruzno, bučino, heljdino itd), u tom slučaju, dobro je dodati i obično bijelo pšenično brašno čiji gluten će povezati smjesu i dopustiti keksima da se dignu.

4. Prašak za pecivo ili soda bikarbona? Možete koristiti i i jedno i drugo – imajte na umu da soda može uzrokovati nešto tamniju boju kod pečenih keksića, a ako želite zamijeniti sodu praškom za pecivo, stavite duplo više praška nego sode.

5. Smjesu za keksiće nemoje predugo mijesiti da vam keksi ne bi bili žilavi i tvrdi, cilj su nam mekani i prhki keksići koji se tope u ustima.

6. U osnovno tijesto možete dodavati nasjeckanu čokoladu, suho voće, ribanu koricu limuna ili naranče i razne začine, igrajte se i upoznavajte..

Ostale tajne saznajte na zadovoljna.hr

Ključne riječi: blagdani, keksi, kolači, slastice,

Komentari

23.12.2016. 20:27h Zadnja izmjena: 23.12.2016. 20:28

Foto: Ilustracija

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr