Edukacija najmlađih

Foto - Lavići iz DV Varaždin sadili Varaždinsko zelje

Objavljeno: 17.06.2024. 17:45

Zadnja izmjena: 17.06.2024. 17:52

Lavići iz objekta Aleja Dječjeg vrtića "Varaždin" okušali su se u sadnji Varaždinskog zelja, u sklopu dugogodišnjeg projekta "Autohtone pasmine životinja i tradicionalni proizvodi Varaždinske županije" županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša, radi edukacije i podizanje svijesti o poljoprivredi i zdravoj prehrani već u najmlađoj dobi.

Aktivnosti 'vrtićaraca' nazočila je i zamjenica župana Silvija Zagorec, koja je tom prigodom zahvalila čuvarici sjemena Varaždinskog zelja, ujedno i predsjednici Županijskog saveza poljoprivrednih udruga Varaždinske županije Mariji Cafuk, koja je u suradnji s pročelnikom za poljoprivredu Dragutinom Vincekom organizirala taj događaj, izvijestili su iz Županije.

- Varaždinska županija može se pohvaliti s 10 zaštićenih proizvoda na nacionalnoj ili EU razini, a među njima je i Varaždinsko zelje koje je Europska komisija 2017. zaštitila oznakom izvornosti na razini Europske unije. Upravo tu ljubav prema autohtonim proizvodima, tradiciju uzgoja želimo prenijeti i na naše najmlađe i uvijek nam je drago kada se djeca uključe u naše projekte – rekla je Zagorec.
 

Komentari