Eko-uzgoj

Foto - Na putu prema Beču, platforma za nabavu povrća Gruntek stiže i u Varaždin

Objavljeno: 14.03.2024. 09:51

Zadnja izmjena: 14.03.2024. 10:37

Gruntek, inovativni model za nabavu svježeg povrća, sa svojom pretplatničkom platformom već je neko vrijeme prisutan u Zagrebu i Rijeci, ove godine bi sljedeći korak trebao biti Beč, no prije toga 'Gruntovčani' su omogućili i Varaždincima da se pridruže tom trendu ovog proljeća. 

 Varaždin će tako postati treći, a kako kažu iz Grunteka, i posljednji grad u Hrvatskoj čiji građani mogu uživati sve benefite vlastitog vrta, bez potrebe za radom, znanjem ili zemljom. Pretplata na Gruntek omogućava Varaždincima da 'rezerviraju' svoj komadić vrta, iz kojega će im stizati svježe, isti dan ubrano sezonsko povrće (+25 različitih kultura) kroz 24 tjedne dostave u godini.

Već više od 40 Varaždinaca se pretplatilo na Gruntekove košarice, pridruživši se više od 1700 ukupno aktivnih korisnika u Zagrebu i Rijeci, ističu iz Grunteka. Startup Gruntek, čiji je osnivač i direktor Tino Prosenik, ima vrtove na zemljištu od 22 hektara blizu Čazme, pored mjesta Prokljuvani, a u 2022. godini dobio je financijsku inekciju od Mate Rimca, pa planira internacionalizaciju poslovanja, prvo u Beč, a zatim i ostale europske gradove. 

Komentari