NAJEZDA POSKOKA: Ugrizao djevojčicu (6), mještani jednog ubili na ulici

Objavljeno: 02.06.2015. 12:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Izvor: Ilustracija

Šestogodišnju djevojčicu iz Gruda u BiH, zmija je ugrizla dok se nalazila u vrtu. Djevojčica je htjela otići po mačku u vrtu i kada je spustila ruku zmija ju je ugrizla, piše Dnevno.ba.
Obitelj je odmah reagirala i odvela djevojčicu u Dom zdravlja, a liječnici su napravili sve potrebno kako otrov ne bi ugrozio njezin život. Potom je prevezena na zarazni odjel sveučilišne bolnice Mostar gdje su liječnici poduzeli daljnje mjere i s djevojčicom bi trebalo sve biti u redu.
U nedjelju navečer u širokobriješkom naselju Pecara mještani su primijetili poskoka, a nakon desetak minuta ga i ubili. Prema njihovim riječima, bio je dug oko 70 centimetara, piše Bljesak.
Zmije sada izlaze iz faze hibernacije i u ovom su razdoblju najopasnije. U blizini mjesta gdje zmije uočite ovih dana nalazi se veće leglo i zato je potreban izuzetan oprez.
U slučaju zmijskog ugriza uklonite odjeću s mjesta ugriza zbog naticanja tkiva, ranu pustite da slobodno krvari bez rezanja ili isisavanja otrova, poželjno bi bilo očistiti ranu i imobilizirati ekstremitet koji je zadobio ugriz pomoću nekog čvrstog predmeta i zavoja. Osobu je potrebno što prije prevesti do najbliže medicinske ustanove.

 

Izvor: dnevnik.hr

Komentari