Vinari iz Varaždinske županije predstavljaju se na "Vinskoj rapsodiji"

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 29.05.2015. 13:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVž

Vinska akademija WinACon , 6. i 7. lipnja organizira XVI. županijsku izložba vina Varaždinske županije „Vinska rapsodija 2015“ ...

Riječ je o krovnoj i zajedničkoj izložbu vina svih udruga vinogradara, vinara i voćara, odnosno malih, srednjih i velikih proizvođača vina i proizvoda od vina Varaždinske županije.

Na županijskoj izložbi vina iz ovoga dijela Hrvatske različite udruge predstaviti će se bogatstvo raznolikosti autohtonih proizvoda i time se pridružiti i obogatiti promociju, prezentaciju i degustaciju prekrasnih vina iz okolnih vinogorja.

Cilj „Vinske rapsodije 2015“ – promocijom, prezentacijom i degustacijom vina te sljubljivanjem namirnica s vinima upoznati i educirati stanovnike, ljubitelje vina, ljubitelje drugih pića, ugostitelje i goste o prekrasnim vinima Varaždinske županije.

- Važno je napomenuti kako je 2014. godina, u vinogradarskome smislu, bila loša godina, ali vjerujemo kako ćete se, nakon degustacije vina, složiti s nama u tvrdnji da su vinari uspjeli u, skoro, nemogućoj misiji – iz loše vinogradarske godine znanjem, radom i upornošću izašli su s pobjedničkim peharima napunjenim do vrha prekrasnim vinima – ističu organizatori.

Izložba će biti održana u atriju Varaždinske županije, a svečano otvaranje je u subotu 6. lipnja s početkom u 10 sati.

Komentari