Čestitamo

Hrvatskim robotičarima 9 medalja i 3 posebne nagrade, među njima i ekipi iz Ludbrega

Objavljeno: 16.06.2024. 18:03

Zadnja izmjena: 16.06.2024. 18:08

Na 5. Europskom RoboCup Junior natjecanju koje se održavalo od 13. lipnja pa sve do danas u njemačkom Hannoveru najuspješniji hrvatski robotičari osvojili su devet medalja i tri nagrade, među kojima i ekipa Robo Ludbreg Dukati komponenti.

Ukupno je na tom natjecanju sudjelovalo više od 400 natjecatelja u 140 timova iz 21 zemlje Europe te robotičari iz Gruzije, Egipta i Tunisa. Hrvatsku je zastupalo 17 timova u osam kategorija, pri čemu su se natjecali mladi robotičari iz Bola, Otočca, Karlovca, Koprivnice, Zagreba te najviše njih iz Varaždina. Kao i u brojnim prilikama prije Hannovera, i u Njemačkoj su naši najuspješniji talentirani robotičari osvojili 9 medalja i 3 nagrade.

Talentirani hrvatski mladi robotičari tako su osvojili 4 prva mjesta, 1 drugo mjesto, 4 treća mjesta i 3 posebne nagrade za najbolji plakat, najbolje tehničko i specijalno rješenje. Među nagrađenima, treće mjesto osvojila je i ekipa Robo Ludbreg Dukati komponenti, koju su činili natjecatelji Jurica Cegles i Patricija Radiković, a mentor im je bio Željko Posavec, nastavnik strojarske grupe predmeta u ludbreškoj srednjoj školi i načelnik Općine Petrijanec.

Komentari