Iskoristite priliku

I ove godine možete besplatno provjeriti ispravnost svojih motocikala, evo gdje i kada

Objavljeno: 17.04.2024. 08:12

Zadnja izmjena: 17.04.2024. 08:12

Foto: Arhiva

Centar za vozila Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i sustavom stanica za tehnički pregled vozila i ove godine organizira besplatan informativni pregled motocikala u razdoblju od 22. do 27. travnja, u odabranim stanicama za redovni tehnički pregled.

Besplatni pregled u Varaždinskoj županiji može se obaviti u Varaždinu, u Autoklubu "Varaždin", Gospodska 58 te u Vinici, u Centru za vozila Hrvatske STP "Centar Auto Varaždin, Vinička 5/1.  

- Motociklisti, i njihovi motocikli i mopedi, posebno su izloženi sudionici u prometu, stoga pozivamo sve vozače motocikala da pristupe besplatnom pregledu te osiguraju sebi i ostalim vozačima ispravnu i sigurnu vožnju. Naravno, i prije i poslije ovakvih akcija i događanja, svi vozači bi prije izlaska na prometnicu trebali pregledati svoje vozilo te ga redovito održavati kako bi se maksimalno smanjila mogućnost neželjenih posljedica uslijed nepravilnosti koje nisu pravovremeno detektirane - ističe Tomislav Škreblin, pomoćnik Uprave za tehničke poslove.

Ukupno je u 2023. bilo registrirano vozila iz L kategorije (mopedi, motocikli, četverocikli, bicikli s pomoćnim motorom i ostalo) 165.260, što je porast od 5,45 posto u odnosu na 2022. godinu. Od toga, 94.698 registracija odnosi se na motocikle s dva kotača, a 67.096 registracija na mopede s dva kotača. Gotovo 65 posto motocikala s dva kotača i 78,1 posto mopeda starije je od 10 godina, stoga ih je potrebno tehnički redovito provjeravati.
 

Komentari