Memorijalni pohod

I ove godine na Dan državnosti održat će se pohod 'Putem Ivanečke planinarske obilaznice'

Objavljeno: 27.05.2024. 07:59

Zadnja izmjena: 27.05.2024. 07:59

Foto: arhiva

Jubilarni 10. memorijalni planinarski pohod 'Putem Ivanečke planinarske obilaznice', koji se održava u spomen na poginule i umrle branitelje Grada Ivanca, tradicionalno će se održati na Dan državnosti u četvrtak, najavili su iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, Ogranak Ivanec.

Memorijalni pohod ove će godine započeti i biti okončan u Memorijalnom centru Domovinskog rata Ivanec, na kojem se čuva sjećanje na poginule i umrle te na sve hrvatske branitelje s područja Grada Ivanca. Okupljanje će biti u četvrtak 7 sati, službeni početak Memorijala u 8 sati kratkim obraćanjem organizatora, 15-ak minuta kasnije kreće pohod, uz odavanje počasti na obližnjem Spomen obilježju u centru Ivanca.

Završetak pohoda, koji će i ove godine 'ići' dijelom Ivanečke planinarske obilaznice, planiran je za 9,45 sati, nakon čega će se dio sudionika priključiti Tijelovskoj procesiji župe Ivanec, a dio započeti sa Sportsko-rekreativnim nadmetanjima, koja su dio Memorijala od prošle godine. Pokrovitelj pohoda, kojemu se mogu priključiti svi koji to žele, je Grad Ivanec.

Komentari