akcija alkohol

Ivanec ovog vikenda ima rekordera u promilima, ali i uzornog vozača koji je dobio poklon

Objavljeno: 19.07.2021. 18:30

Zadnja izmjena: 19.07.2021. 18:36

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 17./18. srpnja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju „Alkohol“.

Tijekom akcije je kontrolirano 114 vozača kojom prilikom je utvrđeno 19 prekršaja vožnje pod utjecajem te 25 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečeno je 16 vozača osobnog automobila, 1 vozač teretnog automobila i 1 vozač bicikla.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod 23-godišnjeg vozača osobnog vozila, a iznosi 2.14 g/kg. Isti je zatečen dana 17. srpnja 2021. godine u 19.42 sata u Ivanečkom Naselju. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je uhićen i doveden na Općinski sud u Varaždinu, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najduže 12 sati.

Uzornome vozaču nagrada

Tijekom provođenja akcije, jedan uzoran vozač s područja Ivanca, koji prilikom nadzora nije zatečen u činjenu prometnih prekršaja, te u posljednjih deset godina također nije evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja, darivan je od stane PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Komentari