ZANIMLJIVO ISKUSTVO

STRUČNI SKUP Mladi kineziolozi iz naše županije jedrili 200 milja od Skradina do Visa i Brača

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.10.2018. 11:21

Zadnja izmjena: 05.10.2018. 11:21

U organizaciji Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, treću godinu za redom održan je stručni skup iz jedrenja namijenjen profesorima kineziologije.

Na stručnom skupu održanom od 29. rujna do 2. listopada, kada je u četiri dana jedreno 200 milja od Skradina do Visa i Brača i u povratku do Skradina, sudjelovalo je 16 kineziologa, dosad najveći broj. Sudionici su obnavljali znanja usvojena tijekom studija na Kineziološkom fakultetu iz kolegija „Sportovi na vodi“ te usvajali nova znanja obuhvaćena nastavnim temama kao što su kretanje po brodu kod izvođenja elemenata okreta, „man overboard“, osnove pravila prednosti na moru te trimanje jedra u „prihvaćanju“. Vodili su ih instruktori jedrenja Dino Slatki i Sandro Matus.

- Stručni skup iz jedrenja uvršten je u katalog Agencije za odgoj i obrazovanje, obzirom da se nalazi u školskom kurikulumu, a realiziran je uz pomoć Županijskog stručnog vijeća učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture za osnovne i srednje škole - istaknuo je predsjednik udruge, Dubravko Banek te najavio nastavak redovite organizacije edukacija za članove.

 

Komentari