Udruga Robofreak

Mladi robotičari vrhunskih rezultata kod Čehoka: "Sjajni nastavnik i djeca"

U Salonu Gradske vijećnice na prijem kod gradonačelnika Čehoka došli su mali robotičari koji su na državnom prvenstvu RoboCupJunior 2018, održanom u Zagrebu ostvarili vrhunske rezultate.
Objavljeno: 29.11.2018. 12:13

Zadnja izmjena: 29.11.2018. 12:35

Foto: Dario Jurčević

U Salonu Gradske vijećnice na prijem kod gradonačelnika Čehoka došli su mali robotičari koji su na državnom prvenstvu RoboCupJunior 2018, održanom u Zagrebu ostvarili vrhunske rezultate.

Riječ je o udruzi Robofreak koja uz pomoć Grada ima vrhunske rezultate niz godina, te učenike koji imaju o čemu pričati. Neki od robotičara su se plasirali i na svjetsko natjecanje koje će se održati 2019. u Sydneyu, te europsko u Hannoveru, a to su Juraj Kolarić, Vid Vlahek i Teo Flajšman, ali tu su i ostali robotičari koji osvajaju prestižna mjesta: Maksim Tušek, Filip Melnjak, Franko Prikratki i Noel Perić.

- Sjajni su, to je jedan sjajan nastavnik i djeca. Postižu izvanredne rezultate i mislim da treba imati takvu generaciju i centar za robotiku, ali dogovorili smo se da napravimo i jedan pravi centar samo za udrugu Robofreak jer to je sigurno zanimanje budućnosti - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

- Marljivo su radili tokom cijele godine i tim radom su postigli izvrsne rezultate. Na samom natjecanju bilo je preko 200 učenika, 100 mentora, te 500 ljudi koji su pratili što se sve događa. Hrvatska je poznata u svijetu na području robotike osnovne škole. Varaždinci su jedni od najboljih i njihovi rezultati diljem svijeta su sve veći i sve bolji - kazao je nastavnik i mentor Ivica Kolarić.

- Imam 10 godina i osvojio sam prvo mjesto u RoboBowlingu u Zagrebu, to vam je robot koji ide po crti, zatim stane i uđe u krug pun limenki koje treba izgurati van. Ja sam se tek počeo baviti robotikom i posrećilo mi se i osvojio sam prvo mjesto - pojasnio nam je mladi Franko Prikratki.

 

Komentari