njoj ne treba muška ruka

Nakon rastave kupila staru kuću, uzela lopatu u ruke i sama je iz temelja obnovila

Nakon razvoda, Nikolina se morala odseliti iz kuće u kojoj je živjela sa svojim tadašnjim suprugom i s dvoje djece sama krenuti u avanturu neznajući što je čeka. Bez novaca, ali s puno hrabrosti i odlučnosti sama je podigla kredit i kupila staru kuću u Maruševcu koju je iz temelja trebalo preurediti...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.09.2019. 20:23

Zadnja izmjena: 03.09.2019. 21:42

Nakon razvoda, Nikolina se morala odseliti iz kuće u kojoj je živjela sa svojim tadašnjim suprugom i s dvoje djece sama krenuti u avanturu neznajući što je čeka. Bez novaca, ali s puno hrabrosti i odlučnosti sama je podigla kredit i kupila staru kuću u Maruševcu koju je iz temelja trebalo preurediti.

Ovo možda ne bi bila tako zanimljiva priča da Nikolina 80 posto radova u kući nije obavila sama. Kako kaže, svojih zadnjih 3500 kuna ušteđevine potrošila je u nacrt kuće koja nije bila legalizirana, a nakon što je dobila kredit, shvatila je da nema novaca za majstore te u uređivanje krenula sama. - Sama sam gletala i žbukala zidove, ljepila pločice, bojala sve zidove, betonirala, štemala stepenice i kopala grabe za cijevi, dok su mi fasadu i krov radili majstori jer to nisam mogla sama - ispričala nam je Nikolina i dodala kako su joj se ljudi čak i smijali kadaim je pričala da neke stvari radi sama.

Na pitanje treba li joj uopće muška ruka u kući pošto sama radi tipične muške poslove, Nikolina odgovara kako se ipak odlučila raditi sve sama jer ne bi bilo ničega da je čekala. - Morala sam sve sama jer inače ne bi imala ništa. Otkako sam kupila kuću prije par godina stalno je preuređujem i evo zadnje što sam napravila je nalijepila pločice vani na stepenicama - govori nam Nikolina i želi poručiti svim ženama koje su prošle isto da se svijet ne smije srušiti ako ostanu same. 

Komentari