Protekle subote, 12. rujna, održano je prvenstvo Republike Hrvatske u kombinaciji 10 plesova u Zagrebu u organizaciji Plesnog kluba Academia iz Zagreba, Sportskog plesnog kluba "Petrinia" iz Petrinje i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Sportski plesni klub Valcer na prvenstvu je predstavljalo pet sportskih plesnih parova i tri solo plesačice. U pojedinačnim kategorijama natjecale su se Elena Sekovanić, Leona Mičuda i Vida Jurak. Elena Sekovanić u kategoriji mlađih osnovaca, osvojila je četvrto mjesto. Naslove državnih prkavinja ponijele su Leona Mičuda u starosnoj kategoriji osnovci i Vida Jurak u kategoriji mlađe mladeži. Rezultati sportskih plesnih parova bili su slijedeći: U starosnoj kategoriji osnovaca Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević ušli su u finale prvenstva te osvojili peto mjesto.

U kategoriji mlađe mladeži međusobno su se natjecali čak tri sportska plesna para Spk Valcer. Andrej Detelj i Elena Weiser plasirali su se u finale lo i osvojili peto mjesto, Eugen Sekovanić i Kiara Črnila koji su se također plasirali u finale, osvojili su šesto mjesto, dok su se njihovi klupski kolege David Hudoletnjak i Vida Jurak u istoj kategoriji, plasirali na sedmo mjesto. U iznimnoj jakog kategoriji starije mladeži, Teo Patačko i Stefani Hrman zauzeli su odlično peto mjesto.

Plesače Sportskog plesnog kluba Valcer uskoro očekuje i državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima u Samoboru, kao i tradicionalni turnir Trofej grada Varaždina 2020, u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt iz Varaždina.

Ključne riječi: državne prvakinje, spk, vacer,

Komentari

14.09.2020. 09:06h Zadnja izmjena: 14.09.2020. 09:09