Akcija Strojarske i prometne škole - "Maturanti, doprinesimo Desetljeću sigurnosti na cestama"

Piše: eVz

Objavljeno: 02.05.2015. 12:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVarazdin.hr

U cilju sigurnosti i zaštite mladih u prometu, Strojarska i prometna škola organizira edukativno preventivnu akciju "Maturanti, doprinesimo Desetljeću sigurnosti na cestama".

Akcija je namijenjena učenicima završenih razreda srednjih škola u Varaždinskoj županiji, a održat će se netom prije Dana maturanata, 8. svibnja u 10:30 sati na drugom katu nove zgrade škole.

Akcija se provodi u okviru UN-ovog Desetljeća sigurnosti cestovnog prometa 2011. - 2020. te Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. - 2020. godine. Uz Strojarsku i prometnu školu, koja je ujedno predstavnik Varaždinske županije, suorganizatori akcije su: PU varaždinska, HAK Zagreb, Autoklub Varaždin, Savjet mladih Varaždinske županije.

Kako bismo potaknuli maturante naše županije na ozbiljnost njihova ponašanja u prometu tijekom Dana maturanata kada su najugroženija skupina u prometu, te kako bismo produbili njihova shvaćanja o sigurnosti upravljanja motornim vozilima, edukacija će obuhvatiti predavanje i demonstracije rada simulatora vožnje motocikla i simulatora prevrtanja automobila.

Predavanjima i demonstracijama rada simulatora prisustvovala bi dva maturanta i jedan nastavnik/stručni suradnik iz svake srednje škole u Varaždinskoj županiji.

 

Komentari