Ivanečki mališani penju se po umjetnoj stijeni kao veliki

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 09.06.2015. 16:01

Zadnja izmjena: 15.03.2016. 10:24

Foto: HPD Ivančica

HPD Ivančica Ivanec već tri godine uspješno radi s učenicima OŠ Ivanec na umjetnoj penjačkoj stijeni...

Podsjećamo, još u rujnu 2012. godine HPD Ivančica Ivanec u sportskoj dvorani OŠ Ivanec otvorilo je umjetnu penjačku stijenu visine 9.25 m, površine oko 50 m2 s desetak smjerova težine od 4c do 7a.
Sportsko penjanje je vještina u kojoj penjač za napredovanje u stijeni koristi snagu i izdržljivost vlastitog tijela, poznavanje tehnike penjanja, ali i svoje mentalne sposobnosti. Tehnička sredstva kojima se pritom koriste služe isključivo za osiguranje od ozljeda i padova, a ne za napredovanje.

Već 3. godinu zaredom, dva puta tjedno vodiči Društva s položenom D kategorijom i alpinističkim tečajem rade s učenicima OŠ Ivanec za koje je pohađanje tečaja besplatno.

Ove školske godine na stijeni je utorkom i četvrtkom po dva sata, redovito vježbalo dvadesetak djece iz Osnovne škole Ivanec te nekoliko iz područne škole Salinovec, a vodili su ih Ivica Uršulin i Dubravko Pejnović. Leo Gotal učenik drugog razreda, ove godine nastupio je na Sjeverno hrvatskoj ligi za mlađe od 18 godina u penjanju i osvojio ukupno prvo mjesto u kategoriji cicibana, dok je Marcel Matajčić u kategoriji juniora bio ukupno drugi.

Također uz rad s djecom na umjetnoj stijeni, povremeno se s djecom radi i na stijenama u prirodi. Stijena je namijenjena i za starije koji tijekom školske godine penju ponedjeljkom i srijedom te vikendom prema dogovoru.

Može koristiti po najavi ili se može dogovoriti termin i to radnim danom od 18:30 - 20:30 te vikendom od 16:00 - 20:00 na broj mobitela: 091/527-3584 - Ivica Uršulin

Komentari