Na Dječjoj smotri folklora u Varaždinu nastupilo oko 300 malih folkloraša

Objavljeno: 03.04.2015. 16:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: KUD Hrvatskih željeznica

Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica Varaždin 21. ožujka 2015. bilo je domaćin i glavni organizator Dječje smotre folklora.

Smotra je održana u prostorijama Centra za mlade grada Varaždina, a okupila je djecu i mlade u dobi od 4 do 16 godina koji plešu folklorne plesove u mjestima diljem Varaždinske i ostalih županija Republike Hrvatske, te tako promiču narodne plesove i tradiciju svojih krajeva.

Bio je to predivan dan za hrvatski folklor vidjevši toliki broj razigranih mališana na pozornici u narodnim nošnjama koje su, za svaku plesnu točku, burnim pljeskom nagrađivali posjetioci smotre koji su popunili gledalište do posljednjeg mjesta.

Manifestacija je okupila 300-tinjak sudionika, a uz druženje i dobru zabavu predstavljene su koreografije i slikovite narodne nošnje i tradicija. Nastupili su mladi i najmlađi članovi KUD-a Mičevec (V. Gorica), KUD-a MAK (Trnovec), KUD-a Knegingrad (Kneginec), KUD-a Remetinec (Remetinec), CTK (Varaždin), KUD Marof (Novi Marof) te KUD HŽ (Varaždin).

Valja napomenuti kako je kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica Varaždin, iako ima bogatu povijest (osnovano 1931.) kroz koju je organiziralo i sudjelovalo na brojnim manifestacijama diljem Lijepe naše, ali i svijeta, po prvi puta organiziralo dječju smotru folklora te sa ponosom najavljuju kako planiraju dječju smotru folklora „KUD Hž i prijatelji“ pretvoriti u tradicijsku manifestaciju koja će se održavati svake godine u Varaždinu.

Komentari