Nekoliko zlatnih savjeta za savršen roštilj...

Objavljeno: 30.04.2015. 14:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Praznik rada savršena je prilika za otvorenje sezone roštiljanja, stoga donosimo nekoliko savjeta za savršen roštilj...

Kako pripremiti i rezati meso?

Komadi mesa za roštilj ne smiju biti pretanki kako se ne bi presušili, ali ni predebeli kako uz rub ne bi zagorjeli, a sredina ostala sirova

Kako odabrati pravu marinadu ?

Marinade, ma koje odabrali, pripremite dan prije i u njih uvaljajte meso. Prije pečenja izvadite meso i ostavite ga na sobnoj temperaturi barem sat

Jčina vatre?

Ako je prejaka, meso će biti pougljenjeno, a ako je preslaba, dobit ćete efekt kuhanja. Bit je u praksi

Kako i kada okrenuti meso?

Sve meso koje se priprema na roštilju 'trpi' samo jedno okretanje. Svako iduće će presušiti meso.

Što kada se meso skine s roštilja?

To je trik koji majstori koriste kako bi se sokovi u mesu smirili, ocijedio se višak sokova i vode, a meso ostalo sočno i mekano: neka odstoji dobro poklopljeno u zdjeli na toplom.

Više pročitajte na Vecernji.hr.

Komentari