Praznik rada savršena je prilika za otvorenje sezone roštiljanja, stoga donosimo nekoliko savjeta za savršen roštilj...
Kako pripremiti i rezati meso?
Komadi mesa za roštilj ne smiju biti pretanki kako se ne bi presušili, ali ni predebeli kako uz rub ne bi zagorjeli, a sredina ostala sirova
Kako odabrati pravu marinadu ?
Marinade, ma koje odabrali, pripremite dan prije i u njih uvaljajte meso. Prije pečenja izvadite meso i ostavite ga na sobnoj temperaturi barem sat
Jčina vatre?
Ako je prejaka, meso će biti pougljenjeno, a ako je preslaba, dobit ćete efekt kuhanja. Bit je u praksi
Kako i kada okrenuti meso?
Sve meso koje se priprema na roštilju 'trpi' samo jedno okretanje. Svako iduće će presušiti meso.
Što kada se meso skine s roštilja?
To je trik koji majstori koriste kako bi se sokovi u mesu smirili, ocijedio se višak sokova i vode, a meso ostalo sočno i mekano: neka odstoji dobro poklopljeno u zdjeli na toplom.
Više pročitajte na Vecernji.hr.
Komentari