Tjedan planeta Zemlje u OŠ Donji Kraljevec

Iz OŠ Donji Kraljevec stiže informacija o zelenim aktivnostima koje pripremaju u mjesecu travnju, a sve kako bi pokazali svoju duboku zahvalnost našoj predivnoj planeti.

Objavljeno: 17.04.2014. 15:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

 

Ekološkim aktivnostima posvetit će cijeli tjedan i dati svoj maksimum u očuvanju doma svih živih bića. Cilj im je da se akcijama koje će predvoditi učenici priključe svi stanovnici Donjeg Kraljevca i pokažu što znači biti pravi Zemljanin.

U utorak 22. travnja 2014. učenici od 1. do 8. razreda sudjelovat će u akciji čišćenja Zelena čistka koja se provodi u sklopu globalnog pokreta Let′s do it! 23. i 24. travnja 2014. organiziraju prikupljanje starog papira u suradnji s poduzećem Unimer te prikupljanje stare odjeće i obuće za socijalnu zadrugu Humana Nova koja potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Sakupljanje papira i odjeće odvijati će se prema sljedećem rasporedu: 23.4. (srijeda) od 13 do 15 sati – razredna nastava i 24.4. (četvrtak) od 13 do 15 sati – predmetna nastava. Razred koji sakupi najviše papira nagradit će se tradicionalnom nagradom – kupanjem na bazenima.

29. travnja 2014. u školi će se održati Eko - projektni dan. Učitelji i učenici uživat će u kreativnim radionicama, eko-kvizu koji će biti posvećen školskom vrtu te priredbi. Tema ovogodišnjeg projektnog dana je ekologija i smijeh.

- Nadamo se da ćete se uključiti u naše zelene akcije i podržati nas u nastojanjima da očuvamo planetu Zemlju za sve generacije koje dolaze! Prekrasni svijet počinje od nas! - poručuju iz škole.

Komentari