Topličanka Lara Šarec državna prvakinja u natjecanju "Čitanjem do zvijezda"

galerija-images/lara citanjem do zvijezda

Objavljeno: 03.04.2015. 19:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Varaždinska županija bila je najzastupljenija na ovogodišnjem natjecanju "Čitanjem do zvijezda" s čak devet škola, a prvo mjesto je zauzela učenica 1. H razreda Gospodarske škole Varaždin Lara Šarec iz Varaždinskih Toplica.

"Čitanjem do zvijezda" natjecanje je koje ima plemenite ciljeve. Najvažniji su potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje, jer je učenje na takav način najučinkovitije te potaknuti timski rad, ali i individualni napor. Konačno, radi se na unaprjeđenju životnih vještina i sposobnosti učenika.

Natjecanje se sastoji od dva dijela, od kviza znanja (ekipno) i prezentacije plakata (pojedinačno).

Ove godine je Varaždinsku županiju predstavljalo devet škola, Gospodarska škola, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, Medicinska škola, Prva gimnazija Varaždin, Elektrostrojarska škola, Druga gimnazija Varaždin, Srednja strukovna škola, Srednja škola Ivanec i Srednja škola Ludbreg.

U kategoriji on-line kviz sudjelovalo je 113 učenika iz cijele Hrvatske. Za državnu razinu natjecanja valjalo je detaljno iščitati i obraditi knjige "Lovac u žitu" J. D. Sallingera, "Bijela kao mlijeko, crvena kao krv" Alessandra D’Avenia, "Punoglavci" Ante Tomića i "U divljini" Jona Krakauera.

Prvo mjesto je zauzela učenica Gospodarske škole Varaždin Lara Šarec. Drugo mjesto podjelile su četiri učenice, među kojima su i Ines Horvat, s Gospodarske škole Varaždin i Dorotea Neuberg, učenica Prve gimanzije Varaždin. Treće mjesto zauzela je Martina Kuzmić, također učenica Gospodarske škole Varaždin. 

{gallery}lara citanjem do zvijezda{/gallery}

Komentari