Učenici Srednje strukovne škole Varaždin najbolji na državnom natjecanju iz prerade i obrade drva

Piše: eVz

Objavljeno: 29.04.2015. 12:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Srednja strukovna škola Varaždin bila je domaćin dvodnevnog XV. Državnog natjecanja i smotre radova učenika u obrazovnom podsektoru prerada i obrada drva.

Za provođenje natjecanja koje je održano u hotelu Turist i Srednjoj strukovnoj školi Varaždin, bili su zaduženi članovi Državnog povjerenstva i djelatnici škole koji su sudjelovali u organizaciji natjecanja, dok su pokrovitelji bili Varaždinska županija, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH.

 U ime osnivača i pokrovitelja natjecanja, natjecanje je otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, izrazivši zadovoljstvo što je Županija domaćin državnog natjecanja.

- Drago mi je što je Srednja strukovna škola uspjela osigurati domaćinstvo ovog natjecanja jer je ono bitno zbog predstavljanja sredine i obrazovanja Varaždinske županije u cjelini, ali zbog promocije trogodišnjih zanimanja jer su to često podcijenjena zanimanja i slabo se potiču - kazao je Kišić, dodavši kako je natjecanje ujedno pokazatelj kvalitete koju ima Srednja strukovna škola Varaždin i ali tradicije drvne tehnologije tj. proizvodnje i prerade drva u Varaždinskoj županiji.

- Lepoglava će prva u Hrvatskoj imati Tehnološki centar drvne industrije, a kad ga povežemo sa školovanjem mladih ljudi na obradi drva dobiti ćemo dodatnu kvalitetu i pokazatelj kako je ova županija vrlo aktivna u proizvodnji drva, ali i radnih mjesta - nastavio je zamjenik Kišić.

Na natjecanju je sudjelovalo 50 učenika i 41 mentor iz 19 škola iz cijele Hrvatske, a provodilo se u disciplinama stolar i drvodjeljski tehničar dizajner.

Najviše bodova u disciplini stolar skupio je učenik Srednje strukovne škole Varaždin Stjepan Klasić, zatim Marin Brleković iz Obrtničke škole Koprivnica i Josip Fezi iz Srednje škole „August Šenoa“ iz Garešnice.

U kategoriji drvodjeljski tehničar – dizajner najbolji je bio Daniel Plantak iz Srednje strukovne škole Varaždin, zatim Antonio Kasun iz Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac i Damir Šebek iz Drvodjeljske škole Zagreb.

 

Komentari