VAFI radionice u Varaždinu: Specijalni efekti, optičke igračke i strip

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 10.04.2015. 09:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: VAFI

VAFI - Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin (21.-26. travnja) na svom šestom izdanju donosi čak tri zanimljive radionice. Polaznici radionica mogu naučiti više o stripu, specijalnim efektima, ali i o optičkim igračkama. Prijave su u tijeku...

Radionica optičkih igračaka
Gradska knjižnica - Odjel za mlade
Radionicu optičkih igračaka prvog i drugog dana festival vodit će Brazilac Wilson Lazaretti, osnivač i voditelj jednog od najstarijih dječjih animacijskih studija u Brazilu Nucleo de Cinema Animacio de Campinas.
Utorak i srijeda, 21. i 22. travnja, od 17.30 do 20 sati
Dob - od 7 do 12 godina

Radionica specijalnih efekata

Gradska tržnica Varaždin, ured VANIME
Trodnevnu radionicu specijalnih efekata vodit će  Tom Vujnović iz zagrebačke tvrtke Vizija koja se bavi upravo efektima, ali i restauriranjem  hrvatske filmske baštne. - Ako nešto možeš napraviti “u kameri”, napravi to tako. A efekte ostavi za ono što ne možeš -  kaže Vujnović za korištenje specijalnih efekata.
Ova je radionica namijenjena malo starijim polaznicima, od 14 godina na gore, a potrebno je imati i predznanje tehnika montaže kao i rada u Photoshopu.
utorak - četvrtak, 21. do 23. travnja
16.30 do 19 sati
Dob - 14 plus i osnove Photoshopa ili montaže

Radionica stripa
Gradska knjižnica - Odjel za mlade
VAFI je posvećen animaciji, ali već drugu godinu zaredom na festivalu će se održati radionica stripa. Vodit će je crtač stripova, ilustrator i dizajner (i policajac te crtač fotorobota) Nenad Barinić. Kako se crta strip mogu saznati zaljubljenici u devetu umjetnost od 9 do 14 godina.četvrtak, 23. travnja od 15 do 17 sati
subota, 25. travnja od 10 do 12 sati
Dob, od 9 do 14 godina

Komentari