Ovim namirnicama usporite starenje vašeg mozga i tijela

Objavljeno: 22.09.2013. 12:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

S obzirom da se, živeći u društvu koji naglasak stavlja na savršenom i mladolikom izgledu, sve više na sve moguće načine trudimo ostati mladi, postoje određene namirnice koje vam mogu pomoći da produljite mladolikost, piše Magazin.net.hr.

Iako ne možemo tek tako izbrisati nastale bore ili eliminirati vrećice ispod očiju, možemo spriječiti posljedice starenja počevši od samog početka - od naše prehrane. 

Evo i nekoliko savjeta:

Jedite više kupusa i sjemenki

Ove su namirnice veliki izvor kalcija pa su i dobra alternativa mliječnim proizvodima. Svi su svjesni potrebe očuvanja čvrstoće kostiju, pa u svoju prehranu svakako dodajte i sjemenke sezama.

Azijske gljive

Ove gljive poboljšavaju cirkulaciju krvi koja igra veoma važnu ulogu u zdravlju vaše kože. Svojoj prehrani stoga dodajte shitake, enoki i maitake gljive pomiješane s povrćem.

Pijte zeleni čaj

Zeleni je čaj veoma moćan izvor katehin-polifenola, koji ima snažan antioksidativni učinak.

Jela začinite curryjem

Glavni sastojak curryja je korijen kurkume koji sadrži mnoštvo protuupalnih spojeva koji pomažu u smanjenju upala u vašim zglobovima i smanjuju rizik od pojave senilnosti.

Tamna čokolada održava zdravlje ćelija

Ova ukusna poslastica sadrži visoku dozu antioksidansa. Svakodnevno konzumiranje nekoliko kockica tamne čokolade s minimalnim udjelom kakaa od 70 posto vašu će kožu održati elastičnom.

Chilli papričice

Ove minijaturne paprike sadrže mnoštvo karotenoida i vitamina C koji održavaju strukturu ćelija kože.

Svakodnevno jedite grah

Grah je veoma bogat proteinima, mineralima i vitaminima B grupe zbog kojih će vam tijelo biti i više nego zahvalno.

Komentari