Policija o utakmici

Foto - Policija pronašla set od 21 baklje prije utakmice

Objavljeno: 05.08.2022. 23:57

Zadnja izmjena: 06.08.2022. 00:09

Varaždinska policija osiguravala je utakmicu između NK Varaždin i GNK Dinamo te su procijenili da je prisustvovalo oko 8000 gledatelja, od kojih je bilo sedamstotinjak gostujućih navijača.

Iz izvjeća PU varaždinske vidi se da nije bilo većih incidenata, već da su prije početka utakmice pronađene baklje na južnoj tribini i da su dvije alkoholizirane osobe privedene. Evo što sve piše u policijskom izvješću:

"U tijeku pregleda tribina prije utakmice policijski službenici su na južnoj tribini pronašli jedan zamotani set u kojem je bilo 21 pirotehničko sredstvo tzv. „baklja“.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene su prostorije dovedene dvije osobe, koje su bile u alkoholiziranom stanju na utakmici, dok drugih postupanja policije nije bilo. Utakmica je prošla u vrlo dobrom navijačkom raspoloženju.

Protiv privedenih podnijet je Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Cjelokupno osiguranje utakmice proteklo je u najboljem redu, s jedne strane zbog sportskog ponašanja onih koji su pratili utakmicu na stadionu, ali i zbog odlične suradnje i koordinacije u radu svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost ovog sportskog događaja.
Ovim putem koristimo priliku i zahvaljujemo građanima, kao i navijačima na sportskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa organizatora, redara i policijskih službenika."

Komentari