pogledajte!

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Grad Varaždin snimio kratki video

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.12.2020. 10:06

Zadnja izmjena: 03.12.2020. 10:14

Grad Varaždin je u suradnji s udrugama osoba s invaliditetom povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom organizirao snimanje kratkog videa kojim se afirmativnim prikazom njihove uključenosti u zajednicu i svakodnevni život daje podrška svim osobama s invaliditetom.

Videom se želi u široj društvenoj zajednici, na drugačiji način, ali s istom porukom, postići bolje razumijevanje i ostvarivanje svih prava koje imaju osobe s invaliditetom.

U snimanju videa su sudjelovali: Udruga apstinenata Varaždinske županije "Hrabrost", Društvo multiple skleroze Varaždinske županije, Udruga za odrasle osobe s autizmom "Plavo srce", "Sunce" Varaždin udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem, MAMMAE KLUB VARAŽDIN Udruga žena oboljelih na dojku, Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin, Udruga savjetovališta "Uz tebe sam", Udruga gluhoslijepih osoba Varaždinske županije, Udruga gluhih i nagluhih Grada Varaždina i Varaždinske županije i Centar za pružanje usluga u zajednici Varaždin.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca obilježava se od 1993. godine. U svijetu više od milijardu ljudi ima neki oblik invaliditeta, a više od 100 milijuna osoba s invaliditetom su djeca. U Hrvatskoj živi više od pola milijuna osoba s invaliditetom, a to je 12% ukupnog stanovništva.

 

Komentari