Čestitamo

Prva nagrada i posebna priznanja učenicima Elektrostrojarske škole u Varaždinu na filmskom natječaju

Objavljeno: 05.05.2024. 10:55

Zadnja izmjena: 05.05.2024. 11:38

Na filmskom natječaju za djecu i mlade u organizaciji Agencije za elektroničke medije, Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i Hrvatskog filmskog saveza, u srednjoškolskoj kategoriji pobjedio je film 'Glas iz sjene' mladih autora iz Elektrostrojarske škole u Varaždinu, a još dva su dobila posebno priznanje.

Od ukupno 48 filmova prijavljenih na filmski natječaj za djecu i mlade 'Priče s interneta: Inspirirano stvarnim događajima', održan u sklopu 7. Dana medijske pismenosti, 33 filma snimili su srednjoškolci iz različitih dijelova Hrvatske.

Prvu nagradu dobio je  'Glas iz sjene', koji su snimili Vito Špicar, Jakša Bogdan, Klara Kaniški i Ema Puljić pod mentorstvom Aleksandre Rodeš i Tibora Büna.  Posebno priznanje dobio je film 'Veza bez veze' mladih autorica Tihane Telebar, Leone Vrbanić i Jane Sabol, kojima je mentor bio Tibor Bün. Dobitnik drugog posebnog prizananja u srednjoškolskoj kategoriji je film 'Teške Riječi', u čijoj su izradi sudjelovali Leo Gajšek, Robert Sviben, Sara Kerep i Helena Smetiško, uz mentorstvo Tibora Büna i Aleksandre Rodeš, izvijestili su iz Elektrostrojarske škole u Varaždinu.

Komentari