MUZEJ NOVE GRADIŠKE

Lupino otvorio humanitarnu izložbu "Lupinizam za autizam"

Prošlog petka, 6. prosinca u Novoj Gradišci otvorena je humanitarna izložba "Lupinizam za autizam" svjetski poznatog umjetnika Stephana Lupina.
Objavljeno: 11.12.2018. 10:50

Zadnja izmjena: 11.12.2018. 15:52

Foto: Arhiva

U Novoj Gradišci otvorena je humanitarna izložba "Lupinizam za autizam" svjetski poznatog umjetnika, Varaždinca Stephana Lupina.

U Gradskom muzeju Nova Gradiška izložene su fotografije koje je Lupino snimio provodeći vrijeme s autističnom djecom. Također, Lupino je donirao svojih pet fotografija, deset križeva te svih 30 fotografija djece s autizmom, a sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za uređenje senzornog parka u dvorištu Jaslica u Nazorovoj ulici.

Ovo je inače njegova peta humanitarna akcija, a posljednja je bila kad je donirao svoja djela inspititana uspjehom Vatrenih u Rusiji za Zakladu Vatreno srce, kako bi se prikupila pomoć za Kliniku za dječje bolesti i za školovanje djece bez roditeljske skrbi. Izložba će trajati sve do Noći muzeja kad će biti postavljena još bogatija Lupinova izložba.  

- U posljednje vrijeme bavim se samo humanitarnim radom, što me ispunjava. Volio bih kada bi i u Varaždinu bilo više interesa za humanitarne akcije, ja sam se uvijek spreman odazvati - rekao nam je Lupino.

Komentari