Što su Hrvatice obrazovanije, vjera im je manje bitna

Objavljeno: 05.03.2011. 17:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Kino i internet velikom su broju ispitanica iz Hrvatske luksuz koji si rijetko priušte, a većini je cilj udati se i zasnovati obitelj

Prosječna Hrvatica ima između 40 i 49 godina, srednju stručnu spremu, supruga i dohodak od oko tri tisuće kuna mjesečno, ne bavi se sportom i rekreacijom, ne posjećuje kina, ne putuje u inozemstvo i vrlo se rijetko koristi internetom, zaključak je to Pulsova istraživanja koje je napravljeno na uzorku od 4000 ljudi – muškaraca i žena u dobi od 15 do 64 godine.

– Zanimljivo je naglasiti podatke vezane uz vožnju automobila jer oni uvjetno govore o ženskoj neovisnosti. Samo 29 posto Hrvatica svakodnevno vozi automobil, a zbog slabe kupovne moći ne barataju često ni s karticama. 
One su tradicionalnog svjetonazora, vjera i obitelj vrlo su im važni te smatraju da bi svi trebali težiti tome da zasnuju svoju obitelj, dok su kod muškaraca ti postoci malo drukčiji – objasnila je Maja Ćuk iz agencije Puls.

Naime, 57 posto Hrvatica vjeru u Boga smatra jednom od najvažnijih stvari u životu, no ako je vjerovati statistikama, što su žene obrazovanije, to im je vjera manje bitna, a više se vesele napretku na poslu. Najpobožnije su Slavonke i Dalmatinke, a najmanje pobožne Istranke. 
Kreditne kartice posjeduje 39% žena, a jednako ih toliko ima ambiciju napredovati na poslu.

Agencija VLM

Komentari