hvalevrijedna akcija

FOTO: Studenti u službi Opće bolnice Varaždin samoinicijativno posjetili bolesnike

U predblagdansko vrijeme studentice i studenti Sveučilišta Sjever ponovo su posjetili bolesnike u Novom Marofu i Klenovniku, a sve to u službi Opće bolnice Varaždin.
Objavljeno: 03.01.2019. 08:43

Zadnja izmjena: 03.01.2019. 08:49

U predblagdansko vrijeme studentice i studenti Sveučilišta Sjever ponovo su posjetili bolesnike u Novom Marofu i Klenovniku, a sve to u službi Opće bolnice Varaždin.

Nakon što su prošle godine sami pokrenuli inicijativu da u predbožićno vrijeme posjete bolesnike, studenti sestrinstva, a od ove godine pridružuju im se i studenti fizioterapije, nastavljaju s ovom akcijom pokazujući i time zašto su odabrali profesiju kojoj je u središtu upravo briga za bližnjeg.

Ines Kučko, studentica druge godine sestrinstva sa Sveučilišta Sjever, ističe da je sestrinstvo altruističko zanimanje.

- To je nesebično davanje sebe i svog vremena nekom drugom kome je potrebno. Zapravo tim malim gestama pridonosimo razvoju društva i što je najvažnije da izmamimo osmjeh tim osobama, pacijentima - kaže studentica sestrinstva Ines Kučko.

Akciju zajednički organiziraju Opća bolnica Varaždin i Sveučilište Sjever. doktorica Marijana Neuberg, pročelnica Odjela sestrinstva Sveučilišta Sjever, naglašava višegodišnju iznimnu suradnju dviju ustanova.

- Ovo je druga godina ove akcije u dugogodišnjoj vrlo uspješnoj suradnji s Općom bolnicom Varaždin. Ona je naša najveća nastavna baza. Studenti sestrinstva i prvi puta studenti fizioterapije posjećuju bolesnike u predblagdansko vrijeme - ističe Neuberg.

Studenti su se družili i razgovarali s pokretnijim bolesnicima, ali i posjetili one teško pokretne ili nepokretne u njihovim sobama, kojima je također važno da ih se prisjeti u ovo predblagdansko vrijeme, vrijeme darivanja. Studenti volonteri bolesnicima u Novom Marofu i Klenovniku darivali su ono možda najvrjednije – svoje vrijeme i pažnju.

Komentari