Europski grad kulture 2019.

Sveuličište Sjever jedini hrvatski predstavnik na međunarodnom projektu europske fotografije u Materi

Objavljeno: 21.06.2019. 11:25

Zadnja izmjena: 21.06.2019. 11:28

Pročelnik Odsjeka za medijski dizajn Mario Periša i studentica druge godine Medijskog dizajna Dora Bosner u lipnju su predstavljali Sveučilište Sjever na međunarodnom projektu "Matera European Photography/Vision from Europe".

Naime, projekt su predstavljali u Materi (Italija) - Europskom gradu kulture 2019. Riječ je o projektu s 28 zemalja, odnosno studenata i profesora iz najboljih škola fotografije i sveučilišta iz cijele Europe koji su boravili u Materi gdje su istraživali o fotografskim sredstvima kroz vizualno i ekspresivno značenje promatranog mjesta. Inače, od svih obrazovnih institucija u Hrvatskoj koji imaju fotografske predmete ili kolegije odabrano je upravo Sveučilište Sjever, time kao jedini hrvatski predstavnik.

O značaju sudjelovanja na ovom međunarodnom projektu govori i činjenica kako je nakon mentorske nominacije sedmero studenata iz Hrvatske stručni žiri izabrao 3 najbolja studentska predstavnika. Nakon odabira iz Hrvatske na redu je bio međunarodni žiri koji je odabrao samo jednog; najboljeg studentskog predstavnika- studenticu druge godine Medijskog dizajna Doru Bosner. Održavanje ovog značajnog međunarodnog projekta će rezultirati izložbom fotografija i objavom knjige u rujnu ove godine, naravno u Materi.

Mario Periša ujedno je i profesor fotografije na diplomskom studiju Multimedije na Sveučilištu Sjever, a njegov je rad priznat u međunarodnim okvirima, čemu je dokaz i sudjelovanje na ovom međunarodnom projektu u Italiji.

Komentari