Besplatno telefoniranje u inozemstvo putem Interneta

Objavljeno: 18.12.2010. 17:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: ilustracija

Dok još uvijek papreno plaćamo bilo kakvo zvanje rodbine, prijatelja i poslovnih partnera u inozemstvo, polako se probijaju internetski servisi koji ove usluge nude za vrlo malo ili nimalo novaca. Svaka od ovih usluga ima neku manu, to su iritantne reklame, razna ograničenja trajanja, registracije, nedostupnost nekih zemalja, ali kako se poklonjenom konju ne gleda u zube, ipak treba razmisliti isplati li nam se uštedjeti, uz malo više petljanja, velika svota novca koju nam otimaju standardni operateri, piše metro-portal.hr.

1. Skype

Telefoniranje sa Skypa nije potpuno besplatno - besplatno možete "nazvati" osobu koja također ima Skype i razgovarati video-vezom. Ukoliko želite zvati zemaljske i mobitelske linije, morat ćete ipak nešto platiti, međutim radi se o vrlo simboličnim ciframa - za 10 dolara npr. možete satima razgovarati s Australijom. Uskoro će se ova usluga moći koristiti i putem Facebooka.

2. Evaphone

Evaphone omogućuje besplatne pozive s interneta na telefon prema gotovo svim zemljama svijeta. Jedini je limit trajanje besplatnog poziva, a on se razlikuje od zemlje do zemlje. Stranica je ujedno i najjednostavnija za upotrebu. Njezin rad možete provjeriti odmah: kada otvorite stranicu, potrebno je odabrati državu (primjerice Croatia ako ostvarujete odmaći poziv). Ponudit će vam se broj 385 na koji dodajete ostatak broja prema kojem upućujete poziv. Kada unesete broj i kliknete na zelenu slušalicu za poziv, potrebno je pričekati nekoliko sekundi...

3. FreeCall

FreeCall stvarno nudi besplatne minute. Jedino je potrebno skinuti program na računalo kako biste razgovarali besplatno s više od pedeset država. Imate pravo na tristo minuta besplatnog razgovora tjedno prema određenim destinacijama, koje točno možete pogledati na samoj stranici. Neiskorištene minute ne prenose se u idući tjedan.

4. Calleasy

Calleasy u pravilu nije besplatan već nudi pozive po izuzetno niskim cijenama pa ćete s nekim zemljama 10 minuta razgovora platiti svega 5 centi. Pozive je moguće uspostaviti s kompjutora, ali i mobilnog telefona. Listu zemalja i cijene poziva možete provjeriti na samoj stranici.

5. PokeTalk

PokeTalk nudi besplatne međunarodne pozive prema više od pedeset zemalja diljem svijeta. Ne trebaju vam slušalice, dodatni programi... Možete obaviti pedeset poziva mjesečno, s limitom od deset minuta po pozivu. Na stranici možete provjeriti prema kojim su destinacijama pozivi besplatni.

6. Flash2Voip

Flash2Voip napisan je u Adobe Flashu (!) i omogućuje besplatne međunarodne pozive prema trideset zemalja. Jedino što morate jest registrirati se.

Izvor: metro-portal.hr

Komentari