Bogati i zanimljivi programi MOP 3 festivala u petak i subotu

Objavljeno: 23.05.2014. 15:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: MOP festival

Nakon vrlo posjećenih predavanja prvog dana MOP 3 festivala multimedije u Varaždinu, očekuju nas još dva dana bogatog edukativnog sadržaja, ali i zabavnog programa.

U petak će, 23. svibnja, niz predavanja u 17 sati započeti inženjer i producent Perica Šuran koji će objasniti kako postići što veću kvalitetu audio produkcije u kućnim uvjetima.

Ravnatelj Galerijskog centra Varaždin i akademski umjetnik Ivan Mesek pričat će o umjetničkom performansu u Varaždinu. O svom radu pričat će Imelda Ramović i Mirel Hadžijusufović, art direktori, dizajneri i ilustratori u području oglašavanja, umjetnosti i kulture, glazbene i modne industrije. Zoran Đukić i Jan Pavlović predstavit će svoj rad na ovogodišnjem vizualnom identitetu festivala Illectricity, obilježen inovativnom borbom protiv malog budžeta.

Tin Kadoić, kreativni direktor agencije Brlog održat će zanimljivo predavanje o „sastojcima za kreativnost koji se mogu pronaći u divljini“, a Marko Hrastovec će predstaviti foto-dokumentarni i dizajnerski projekt u trajanju, „Dijakritika“, o uporabi dijakritičkih znakova u javnom prostoru.

MOP-ovci su svim festivalskim posjetiteljima pripremili i Šalter party na sceni Rogozu gdje će se plesati uz Mae'n, Wuffa i Presidentea, uz  Kotama koji će obogatiti zvučnu kulisu video elementima.  

Subota, 24. svibnja, će biti udarni festivalski dan kad će predavanja u Palači Herzer započeti već u 10 sati, a trajat će do 21 sat.

Varaždinska udruga digitalne umjetnosti (VUDU) održat će XFO radionicu za sve koji se žele upustiti u traganje za X faktorom na svojim fotografijama. Gordon Cindrić, Microsoft Student Partner i VELV alumni dizajnerskog korijenja, pozabavit će se razvojem aplikacija za mobilne platforme koristeći HTML, CSS i JavaScript povezujući ih s PhoneGap/Apache Cordova platformom.

Milan Rađenović i Vedran Čačić iz Clover Studija prezentirat će razvoj od ideje, preko dizajna do realizacije, golferske fantasy aplikacije rađene za američko tržište. Ekipa iz Bold studija pričat će o post-produkciji.

Prezentaciju AR aplikacije za album Cold Snapa održat će kreativni tim Booqua creative studija iz Varaždina. Sandro Dujmenović, dizajner i umjetnički direktor ispričat će svoja iskustva - zablude, laži i realnosti kreativne struke. Marko Breljak, PR-ovac i community manager u EducirajMe pričat će o iskustvima na temu zašto se mladi ne vole educirati i podijelit će 50 vouchera za Algebrine edukacije.

Nastupit će i Oleg Morović i Oleg Šuran te pričati razlozima za pokretanje Nakonjusmo.net i ostalih par projekata. Gregor Žakelj dolazi u Varaždin iz Slovenije, a bavi se izradom vizualnih identiteta. O hibridnim gradovima budućnosti i dizajnu interakcija pričat će renomirani Ivica Mitrović. Vibor Cipan iz UX Passiona objasnit će posjetiteljima što su web, mobilne i digitalne interakcije te kako utječu na pojedince, društvo i kulturu, a Nikola Kovač iz web studija Broj 42 predstavit će Projektor.hr, platformu za prezentaciju i financiranje kreativnih i umjetničkih projekata. Zagrebačka izvedbena skupina BADco. postavit će u prostoru tvrđave Stari grad svoj Whatever Dance Toolbox, skup softverskih alata za analizu i razvoj plesa i pokreta.

Festival će biti okončan Chew the Fat! partijem u atriju Starog grada uz DMK, Filipa Motovunskog, MC-a Big Oz i Oblik 3.
Više informacija i potpuni program sa satnicom nalazi se na www.mop-fest.com te na Facebook stranici MOP.

Komentari